Telefon
WhatsApp
HER 7 YILDA BİR HAYATINIZ DEĞİŞİR!

0-7 yaş: Hayatla ilk karşılaşma, anneden ayrılış, krizler, okul başlangıcı, aileden ayrılmak istememe krizleri.

7-14 yaş: Ergenliğe giriş

14-21 yaş: Farkındalık, büyüme ve gençlik

21-28 yaş:  Birey, anne ve baba ile ilgisini keser ve hayatını tamamen kendi yönetir. Hayatının şekillendiği dönemdir. Büyük bir kırılma noktası yaşar. Kişi kimliğini keşfeder. Gençlik hayallerini daha olgun bakış açısıyla değerlendirir.

28-35 yaş: Gençlik biter. Erişkinlik başlar. Geçmişin değerlendirilmesi söz konusudur. Kişi bu dönemde kendini anlama ihtiyacı duyar. Ve kendini yeniden keşfeder.

35-42 yaş: Hayattaki en derin aşamalardan biridir. Kişi bu dönemde genellikle eskiye dair iyi gelmeyen değerlerin yıkılmasıyla, güçlü bir değişim arzusu duyar. Bu istek ile büyük değişimler yapıp yeni girişimlerde bulunabilir.

42-49 yaş: 2. ergenlik krizi yani orta yaş krizidir. Kadersel olarak zorluklarla bereber güç elde eder. Hayattadaki en derin aşamalardan biridir. 

49-56 yaş: Bu dönemde bir farkındalık krizi oluşabilir. sosyal yönden başarılar vaat eden bu dönemdir. Yaratıcı potansiyelleri genişletmek ve geçmiş başarıların etkisinden kurtulmak için büyük bir fırsattır.

56+ yaş: Emeklilik durumu. Yeni bir yaşam tarzına alışmak, yeni aktiviteler, hobiler bulmak, yeni bilgelik ile ilişkilidir. Bu dönemde genellikle torun aracılığla hayatın yeni bir anlam kazanması söz konusu olabilir. Zihinsel, üretken yaşam yıllarının sonu ve fiziksel yeteneklerin sınırlandırılması ile ilişkilidir. Ancak bu, yeni bir bilgelik yaşam döngüsünün yanlızca başlangıcıdır.

Her değişim, eskiden olduğunuz kişi olmaya devam etme zorunluluğuzun olmadığını hatırlatmanızdır.

ZEYNEP KODAZ

ohrs

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!